Matplanering

De är inte lätt för mig att planera vad jag skall äta under en hel vecka för jag är ombytlig. Har jag ex skrivit köttfärssås på torsdag så när den dagen kommer så kanske jag inte alls vill äta det.

Bra är då att ha planerat innan med att göra matlådor att ha i frysen som är lätt att ta fram på morgonen eller dagen innan.

Jag har inte satt igång ännu men har en hel del matlådor i frysen eftersom jag har haft lite roligt med min Crock Pot.
Jag gillar asiatisk mat och då har det blivit en del av det som jag har gjort och i dessa recept så är det mycket farinsocker eller andra produkter som innehåller socker eller mer fett än vad man kanske skulle använda om man skulle äta som viktväktarmässigt.

Som jag har skrivit innan kan jag bara ProPoint versionen, det nya Smartpoint kan jag inte. Kollade lite på vad andra skriver om SmartPoint och ser att det är lite points på protein som ex 150 g Torsk för 1 SP eller en kycklingfilé för 1 SP. Sedan blir det mer i feta produkter än vad det är i ProPoint tiden.
Såg också att Veckobonusen skall man helst äta upp under veckan.

Så det var med fasa som jag satte mig och räkna ProPoints på mina matlådor i frysen.... efter jag hade räknat så var det pust... det var inte så farligt. Det skall jag tacka att jag får så många portioner ut av en sats jag har lagat. Jag räknade med att jag fick ut 7 portioner på en vanlig 4 portions recept. Jag vet att något rätt fick jag ut 8 matlådor men minns inte vilken det var.
Komiska var att alla rätter utom chili con carne gav 4 ProPoint. Chili Con Carnen gav 7 PP (man behöver ju inte äta ris eller liknade till chilin så okej med PP där)

Idag åt jag Hoisinkyckling med nudlar det blev 4 PP + 2 PP = 6 PP
Hoisinkyckling recept hittar du här
Chili Con Carne i Slow Cooker receptet hittar ni här
(Jag tog 650 g kycklingfilé i denna gryta inte 1 kg som står i receptet.)

Skall tillägga att mina uträkning av PP är inte exakt för jag har inte tillgång till ett VV program som kan räkna ut det korrekt, och för den delen skulle det bli i SmartPoints.
Jo visst är jag nyfiken att veta hur det nya systemet funkar men men känner ingen som är med där och kan delge mig lite tips ;)

Är det okej att äta Viktväktar"mat" som GBP opererad?
Ja varför inte, det är ju vanlig mat som jag äter... VV är inte för feta produkter och det är inte igentligen GBP heller... VV är mycket light men Gastric förespråker nog mer mellanfet mat och nyttigt fett.
Jag har sett flera som äter efter VV som har gjort operationen.

Jag vet de som äter efter LCHF som är Gastric opererade och det funkar bra för dem.
VV tilltalar mig för jag kan äta vad jag vill och behöver inte utesluta pasta m.m. Kolhydrater skall man ha i sig och det påpekade mig Dietist efter operationen.

Det är att lära sig att äta i lagom mängd och lära sig det med lagom mätt. Men huva vad svårt det är. Alla har vi våra matdemoner.

Jag kommer kolla och planera en tag framöver för att lära mig vad som kan ätas m.m. Skall till Amsterdam framöver och vill inte ha en massa måsten då så efter det så skall det planerade fram och starta ordentligt.

Men kommer redan nu småstarta lite lätt för att komma igång lite.

Ha nu en underbar dag
Kramizz
Matvanor - Planer