Någongång skall vara den första

Jag är inte potatismos älskare pga att jag har haft svårt att äta det emellanåt. Om det har med konsistensen att göra eller vad det beror på.
Men på senare år har det funkat bättre och bättre.

Så igår fick jag för mig att göra potatismos och köttbullar. Potatismos tror jag att jag aldrig har gjort sedan jag flyttade hemifrån... inte ens hemma. Bara i skolan på hemkunskapen och kostlektionen i gymnasiet.
Det fick för enkelheten skull bli pulvermos då det idag är färskpotatis som gäller i butikerna och sådan koll har jag att det inte är så lyckat att göra mos av det hehe...
Gjorde en portion och åt bara halva... för jag orkade inte mer. Jag gjorde köttbullarna i Airfryern så man behövde inget stekfett och det rann av fett i från dem... jag satte i frysta köttbullar och förvärmde inte... tror man skall köra ganska stora köttbullar i ca 10-12 min i en icke uppvärmd Airfryer.

Köttbullarna var dyra i PP tror det blev 1 pp per styck, finns billigare alternativ i burik, IKEA var "dyra" som man säger i Viktväktarspråk.
En halv portion potatismos ger 1,5 pp så det är "billigt", lingonsylt ger 1 pp per mask.
Jag behövde ingen sås till, det blev bra med lingonsylten.

Jag har inte börjat ännu men försöket tänka ut lite på vad det ger i PP värde och vad som är bra och mindre bra. Det är ju en början.

Senare på kvällen fick det bli några skivor kotlettbacon och stekt ägg... och ett par tomater till. det var inte dumt det heller. Mycket proteiner och det är bra för mig. har märkt att jag behöver det. Om jag äter för lite protein så får jag skakninger (misstänker att det är proteinet) Tar jag och steker till ett ägg eller äter annat proteinrikt brukar det ge sig.

Nä nu skall jag fixa lite med annat... :)
Kramizz
Mat