Fyller frysen :)

Hade tänkt skriva om mitt första år som Gastric Bypass opererad under denna helgen, men helgen flög förbi och hann inte med det, men jag lovar att jag kommer att skriva om den :)

Idag blev det en stor matlådedag, hade köpt ett kilo kassler och den behövde göra något med och då fick det bli två rätter, av det kilor fick jag ut 17 portioner.
Eftersom jag hade en del matlådor redan i frysen och en massa fryslådor i diskmaskinen så blev det att leta fram alla matlådor jag kunde hitta och det räckte precis.

Nu får det inte bli mer mat lagat, har 41 lådor i frysen nu, måste göra åt det också men kassler i flera dagar i rad vill man inte äta så något mer blir det att laga framöver :)

Kassler med ananas i ugn
Kasslergratäng
Hehe jag kommer väl inte köpa kassler på ett bra tag om jag skall få i mig allt detta.

Det är gott att ha dessa lådor i frysen.

Annars går det framåt för min del, jag försöker att tänk på vad man stoppar i sig och äta ofta, men ibland är det svårt att göra det. När jag inte har problem med dumping så kan man äta allt. Det är väl bra och dåligt, bra för att slippa dumpning och kunna äta allt, dåligt att man kan stoppa i sig för "mycket" av icke så nyttig mat.

Det är att lära om hjärnan men vad svårt det är, jag har fortfarande inte lärt mig.
Som när man var ute i fredags med jobbet och åt god mat fläskfilé, potatisgratäng och kall bea sås, sår är det inte lätt att stoppa att äta mer av det än vad man ska. Jag har ju ingen mättnadskänsla som många har och kan stoppa, den finns inte hos mig, den har dykt upp ett antal gånger och de kan räknas på alla min fingrar och detta är under ett års tid. Kan kännas orätt att jag har det medans andra känner det orätt att de inte kan få i dig mer än en dl och måste äta ofta för att få i sig näring. Vad är lagom? Ja det kan man fundera på.

Imorgon blir det vägning som vanligt på måndag. Men räknar inte med någon viktnedgång av större mått eller upp för att det var i onsdags jag vägde mig för det var min 1 års dag :)

Ha en skön kväll
Kramizz
Mat
mammi

Det blir säkert minus :)

Svar: hoppas det.
Pernilla Johansson

Anneli

Det såg gott ut. Hoppas att det smakade gott oxo.
Det känns så skönt när man kan fixa mat o frysa in, men det blir sällan som jag gör det nu. Sov gott kram ♥

Svar: Ja det är jättegott att kunna fylla den, hehe drunknar i kassler ;) Kram
Pernilla Johansson