Året som gått - del 1 före

Att ta beslutet att göra en Gastric Bypass är inte lätt, jag har gjort många försök med att gå ner i vikt men det har funkat en del men sedan så släpper det bara och man är tillbaka till de gamla vanorna igen.
Jag funderade på det länge om jag skulle ta steget till en operation och jag vet att min läkare har tagit upp det innan att han hjälper mig om jag vill ha hjälpen. Så den 30 september 2014 sa jag till honom att jag vill göra detta och då blev det prover och sedan en remiss skickad i oktober. 4 december blev det första mötet i Värnamo och sedan tillbaka den 13 januari 2015 för enskilda samtal och fick ett OK att operara mig.

9 mars 2015 skulle operationen ske och innan dess skulle jag förlora en massa kilo så redan den 19 januari började jag dra ner på maten och köra lite viktväktarmässigt för att kunna klara av att gå ner i vikt. Jag kan säga att resan blev inte lätt innan operationen.
Jag hade oturen att ramla på en isfläck och slog mig ordentligt i knät och andra delar som gjorde att jag inte kunde motionera något.
Så här såg knät ut och en infektion blev det också. Kan säga än idag är mitt knä missfärgat.
Detta var inte det enda som hände mig. Jag åt en blodapelsin en kväll och kände lite konstig i läppen efter det och sedan dagen efter när jag åkte till jobbet så kände jag som det var någon skit i ögat men fick inte bort det på bussen. Kollade mig i spegeln på jobbet och var svullen i ögonen och läpparna, mejlade till läkaren och han sa att jag skulle komma på en gång, blev utfrågad vad jag ätit och han trodde att det var besprutningen på blodapelsinen jag reagerade på. Svullande började gå ner men kom tillbaka igen så det var bara att åka hem och hämta ut receptet och ta tabletterna så blev det snart bättre.
Kan säga att jag inte åkte på någon mer reaktion sedan dess, har undvikigt blodapelsiner och köpt det mesta ekologiskt.

Detta var under de tre veckor jag körde viktväktarsystemet. Jag vet inte hur mycket jag gick ner dessa veckor för min våg ville inte funka.
Sedan kom perioden jag fasade för... flytet att bara dricka dessa fastadrycker, jag började med Modifast och det funkade bra och är glad att jag kört viktväktarna innan med att dra ner på kosten för det gjorde att man inte var så hungrig. Men visst längtade man efter fast mat.

Lunch på jobbet, ville inte sitta med de andra som hade goda matlådor med sig hehe.
Ja kunde inte motionera för knät mådde inte bra, som man skulle göra. Men tro inte att min otur stannade där, för första gången på jag säkert 20 år så åkte jag på influensan, var deckad i flera dagar med feber och när det väl var borta så åkte man och jobba men orkade inget för det hade tagit mina krafter och jag blev sjukskriven för första gången i mitt liv.

Modifasten smakade inte längre, jag bara mådde illa av det så jag drack mindre och mindre av det och ringde dietisten i Värnamo och fick faktiskt äta, max 800 kalorier per dag.
Det funkade faktiskt bra för mig.
Efter att vågen hade fått en ordentlig smäll, av misstag så började den funka och jag såg nu att jag hade gått ner om man räknade på det jag hade vägt i Värnamo.

Här låg man i soffan med ett ont knä och en influensa och hosta som inte ville ge sig. Veckorna gick och det var bara en vecka kvar till operationen, infektionen i knät hade gett med sig in i det sista men hostan var envis så jag trodde inte jag skulle få operera mig. Jag hade tur den släpte någon dag innan operationen och jag pratade med Väranmo och influensan och fick OK att genomföra den.

Jag hade bara 1 kg kvar av det jag skulle gått ner men fick OK ändå. Så den 9 mars åkte jag till Värnamo och gjorde en Gastric Bypass.
Jag kan säga så här... aldrig aldrig någonsin kommer jag göra en operation så nära en förkylning eller influensa, jag kommer berätta om det i fortsättningen av min resa av det första året.

Innan allt startade så såg jag ut så här.
Jag kan inte fatta att det är jag, men redan under flytet så gick man ner en hel del.
Fortsättning följer...
Kramizz
Före GBP - Gastric Bypass