Äta ute som Gastric Bypass opererad

Nu har jag inte varit och ätit ute på många ställen men visst har det hänt och jag har hamnat på asiatiska ställen när det gäller ute ätar dag.

När man får information på sjukhuset efter man gjort operationen så får man ett kort som man kan visa upp att man gjort denna operationen när man skall äta ute och man skall inte ta för givet att man får en barnpotion eller mindre portion för att man har detta kort. Alla restauranger rätt att säga nej, men det skadar inte att fråga.

Sen en del mat är ju inte lätt att dela på så då kan man ju begära en doggybag tycker jag för man har ju betalt för maten och då skall man väl kunna ta med den del av maten man inte kunnat äta upp.
Jag har inte testat det för jag har inte fått ett direkt nej när jag har varit ute eller så har jag köpt med mig hem och då kan man spara det till dagen efter eller matlådan till jobbet.

Jag var på det nya stället på a6 center i Jönköping som heter Chili & wok för att äta lunch, de har buffé för 95 kr och jag frågade om jag kunde få barnportion för jag har gjort en GBP och de frågade efter ett läkarintyg men det har man inte med visade kortet jag har och hon sa aha det kortet. Så de hade sett det innan.
Nej någon barnportion fick man inte men 10 kr i rabatt, så 85 kr skulle man få betala för buffén. Visst det är lite rabatt men 10 kr, det spelar mig ingen roll för jag äter inte för 85 kr... så där vet man att man inte behöver fråga om barnportion för där får man pensionärsrabatt... med 10 kr hehe.
Så välj ett annat ställe om ni vill ha barnportion eller vill betala billigare, de har annars okej mat men inte GBP vänliga.

Det ställe som låg där innan som hetter Soya Express var mycket bättre, det var inga problem att få barnportion, de frågade inte efter kortet och man betalde 50 kr när man tog med sig hem och räckte till två portioner, trevlig personal var det med.

China Palace som ligger i centrum i Jönköping har jag ätit på och frågade om jag kunde ta en barnportion och det gick bra och jag behövde inte visa mitt kort, jag tog inte buffén så jag vet inte om man kan få en barnportion där utan tog från menyn.
Jag fick mycket mat på tallriken för att vara barnportion och lämnade kvar en del.

Gamla Wok som också ligger i Centrum har jag köpt Takeaway och fått utan problem en barnportion som räcker till två måltider. Har inte behövt visa kortet där. Får testa någongång att äta där och se om man kan få en barnportion då.

Rosegarden i centrum har en underbar buffé och mycket att välja mellan. Det vill till att ta de godaste för man vll ha så mycket men man kan inte äta mycket.
Frågade om jag kunde ta buffén till barnportion och det var inga problem, måste säga att det är mitt favis ställe gällande maten, supergod mat har de.
När man sitter där med sina vänner eller familj så tar de flera gånger och då kan man smälta maten och kan få i sig lite efterrätt, gillar att de har små portioner som passar mig som GBP opererad.
Det är alla ställen jag har ätit på som jag har frågat om barnportioner, har ätit på andra ställen också men har inte frågat då för man kanske skall ta med sig mat och kan ta det dagen efter osv.

Som ChopChop Asian express som ligger på a6 de har portion storlekar som man kan välja, barnportion har jag inte tagit men en small har det blivit och det räcker till två portioner om jag hade ätit grönsaker så hade det kunnat bli tre portioner.
Jag pillar nämligen bort det mesta av grönsakerna så då blir det lite mindre mängd av maten. Ris blir alltid mer över och då brukar jag frysa in det så jag kan ta det med annan mat :)

Bor ni i Jönköping och vet bra ställen där man kan få barnportion så tipsa mig gärna. 
Tar gärna emot tips från Göteborg, centalt för jag skall dit i juni och skall äta ute där och då behöver man lite bra tips på mat. Asiatisk mat går alltid hemsom ni förstår.

Ha en bra söndag
Kramizz
Asiatiskt - Restauranger - Äta ute
Anonym

Lärde mig på programmet Plus i SVT att du enligt lag alltid har rätt att få med mat i doggybag. Där har restauranger inget att säga till om.
Jag äter ute då och då och har aldrig visat mitt kort utan har bett om att få ta med resterna om det varit så. Försöker dock välja lättsmält mat då det trots allt är lite pinsamt att be om doggybag ibland, hihi.

Svar: Okej intressant att veta, tack för den informationen. Jag känner lite så också att det skulle vara pinsamt.
Pernilla Johansson