Julhelgen är över

Hur har det gått för er med all julmat?
Har ni ätit er till koma? (hehe)
Slapp ni dumpning?

Jag personligen åt mig inte till koma men mätt och ingen dumpning, efter att varit ute på två julbord innan så hade jag lärt mig vilken mängd man kan få i sig.
Svåra dumpningar åker inte jag på... bara lätta som att bli så äckligt mätt... och ofta är det inte av att vad man ätit utan mängden av maten... att det skall vara så svårt att få till det hehe... 

Det tar väl tid för huvudet och ögonen att vänja sig vid en liten mängd... när något är gott så är det svårt att stoppa sig själv att äta det.
Svårare är det med att jag inte har det stoppet som många har som känner av att man är mätt, den har dykt upp ett fåtal gånger, så jag måste ju verkligen tänka 2,5 - 3 dl metoden och verkligen stoppa då för att det inte skall bli förmycket och det är jobb med det för jag är inte mätt och vill ha mer... sedan vet jag att efter 20-30 minuter känner jag mig mätt. Men det är jobbigt den tiden där emellan.

Jag förstår de som inte kan äta mer än 1 dl och har svåra dumpningar att de kunde äta som jag... men det gör ju det svårt för risken är ju större att man kommer tillbaka till sina gamla vanor och dt får inte ske... så är det bara.

Inte för att man vill åka på dumpning... men visst sjutton hade det gjort det lättare med att få den "smällen" att nu gör jag fel. Eller att ha det stoppet så man inte stoppar i sig förmycket...
Nu är det som det är... och jag får lära mig detta att leva återhållsam gällande mängd av mat och vad man stoppar i sig.

Nu åter till julmat m.m.
Är ni trött på den nu? Jo da jag är det lite så dag blev det smidig mat.
Fäsk pasta med carbonara med skinka för proteinet skull...
Tyvärr inge parmesan hemma men det var det i såsen så fick toppa med enbart nymald svart peppar.

Julborden hemma hos mamma var en massa proteiner... mums mums...
Min tallrik hehe... skinkan ser megastor ut... drack faktiskt lite julmust till, ja ni ser mängden... ifall det skulle vara salt, för skinka och julmat kan vara det... fett måste alltid bort på skinkan, det går inte att äta hehe...

Ha nu en skön fortsättning på de sista dagarna detta året.
Kramizz
Jul - Julmat - Mat
a n n i k a

Mums :D

Svar: :)
Pernilla Johansson