Förbereder inför måndagen

Har så svårt att få ihop en hel dag med bra mat... så dumt att vara kräsen hehe... det är bara mitt egna fel att det är så.

Min Gastric Bypass har hjälpt mig en bit men det har blivit stopp i ett år och sedan började vågen gå upp andra året efter stoppet.
Det måste jag vända på nu eftersom jag INTE vill gå upp i den vikt jag hade innan... vad skall man göra?

Jag har valt att det får återigen bli Viktväktarna för det är det som jag vet att jag kan och att jag kan äta det jag vill ha, inget är förbjudet.

Nu funderar jag på vad mans skall kunna ha i naturell yoghurt 0,5%, frukter, finns det något annat som antingen kostar 0 sp eller något annat med låg sp som ex 1.

Mellanmålen är det jag behöver komma blir bra på och har svårast att hitta vad jag skall äta. Vill att de skall vara så låg sp på det jag äter men ändå mättande och gärna proteinrikt.

Idag lagade jag lite mat. Fick bli en kyckling rätt.
Det på tallriken blev 6 smartpoints. 4 sp för äggnudlar och 2 sp för kycklingen.

Emmas kycklinggryta
6 portioner
2 smartpoints/portion

600 g kycklingfilé, strimlad
2 gula lökar, hackade
3 tsk smör eller olja till stekning
2½ dl mat extra, 4%
4 msk Hot chilisås
1 tsk sriracha
basilika, torkad
chilipeppar
paprikapulver
salt

Jag steker kycklingen färdigt och bryner löken. Sedan häller jag in resten av ingredienserna och det får koka ihop en stund. Sedan kan man servera detta med pasta, nudlar eller ris och en salld.

Givetvis kan man ha några grönsaker av eget val i, det skall vara champinjoner i den men det gillar jag inte så det går jättebra att ha i.
Jag har lite sås då jag inte gillar mat som är för gegigt, eller min mage gillar inte det efter min Gastric Bypass.

Nu så blir det att kolla vad man skall fixa till imorgon.
Det skulle var Sambal Oelek istället för sriracha i men tyvärr hade de inte min favorit sambal, jag vill ha den som är i flaska men Willys hade den inte, Ica Maxi har den inte heller. Vet någon vart man kan få tag på den?

Ha en skön kväll
Kramizz
Recept - Vikten