Äta bättre

Något jag måste göra ändring på är att sluta små äta, jag har kommit på mig själv att småäta, det gjorde jag inte innan jag gjorde min GBP.
Det är alltid mot kvällen jag blir småätare.

Jag är en av de som känner hunger, det har jag faktiskt gjort ända från första början, ja så klart räknar jag bort de första veckorna efter operationen. Lika så kan jag äta mycket mer än vad jag ser andra gör när jag ser matbilder på Facebook. Det är något som jag också har kunnat göra från början.
Det gör det inte alltid lätt och särskilt när man känner denna hunger. Sedan att inte ha det stoppet som säga att magen är full är inte heller en hjälp i viktminskningen.

Det jag äter till lunch och middag som jag själv har lagat är inga problem och inget jag behöver ändra på. Men det är att få till de bra mättande mellanmålen och sedan få bort småätandet.
Jag är brödoman och knäckebröd med ost på är mums mums och skulle kunna leva på det en hel dag, men det funkar inte nu efter operationen, tur och väl.
Så det behöver inte vara onyttiga saker jag äter när jag småäter, ja visst händer det att chips, godis slinker ner någongång. Jag har inga problem med det, får inga dumpningar.
Har skaffar mig denna för att skriva upp vad jag äter på dagen för att se hur mycket jag äter. Den är smidig att ha med om man skulle behöva det. Det är så lätt att man äter något på jobbet och sedan glömmer att notera det tills man kommer hem.

Jag har så svårt att komma på mellanmål för jag är kräsen och äter inte allt, vill att det skall vara mätande, En frukt är inte mättande för min del, blir snabbt hungrig igen när jag äter det.
Jo då jag stoppar i mig frukt... :)
Ett mellamnål idag...
Bra när ProPud finns i små förpackningar.

Idag blev det stekt kyckling med rödlök och tomater med ett litet pita bröd. Jag skulle stoppa i det i pitabrödet men tyvärr sprack det när jag körde det i Airfryern.
Till middag blev det en matlåda från frysen. Köttfärssås. Hade en påse färsk pasta i frysen. Det är så smidigt att frysa in färsk pasta och plocka fram det och koka det. Lyxigt känns det med färsk pasta.
Lite tomater och morötter också :)

Får se vad man skall hitta på att äta imorgon. Tyvärr har jag en del halvfärdig mat i frysen som jag inte bara att kan slänga, men kör jag en del i Airfryern så rinner en hel del fett av det och det är en fördel.

Så nu är det att kämpa för att få till bättre matvanor och bli lite nyttigare igen, med så klart en lite guldkant, annars blir det tråkigt.
Kramizz
Bra mat - Nyttigt