Ändra matvanor

Varför är det så att de flesta överviktiga vet så väl hur man skall äta för att vara smal och hälsosam, men gör inte det?
Att det skall vara så svårt att göra dessa ändringar som man så väl vet om att man gör fel.

Som jag skrivit innan har jag börjat skriva upp allt jag äter för att se vad det är jag stoppar i mig och sedan försöka hålla mig borta från snacks... dvs chips som är mitt no no snack.

Det är inte så att jag är stenhård att inte ta en kaka eller något annat. För mig håller det inte om jag skall förbjuda allt gott gott. Det gör att man bara vill ha det och tänker på det.
Chips är viktigt att jag slutar med för det är det som är mitt fett problem. Däremot kan jag tillåta mig att äta popcorn för att det är ett bättre val av de snacksen. I popcorn finns nyttigheter som man poppar det själv.
Jag har köpt en ny Crock Pot och i den kan man göra bra mat i om man väljer rätt recept hehe...
Den tillagar maten på låg värme och sakta som gör att maten behåller mycket av sina näringsämnen.

Airfryern kan ju hjälpa till också med att man nu kan tillaga egna strips eller annan potatis i den så de blir krispiga som friterat men ändå nyttigt. :)
Dessa apparater går hett här hemma nu. Märks att jag gillar apparater i köket. Gör de nytta så är de bra.
Slow cooking kan man inte göra ofta för att det blir så många matlådor hehe. Måste tömma frysen på mat nu men under tiden kan man leta efter lite recept att testa framöver.

Jag hoppas på att när jag försöker tänka nyttigt och skriver upp vad jag äter så jag har kollen kommer göra att det visar resultat på vågen.
Jag får helt enkelt inte gå upp mer, jag vill ner, men det har inte varit lätt när kroppen sa stopp till att gå ner mer. 55 kg på mindre än 1 år blev väl för snabbt kanske för min kropp.
Men jag hoppas få fart på det nu... håll tummarna.

Ha en bra kväll
Kramizz

PS. Mina Crock Pot recept och andra recept hittar ni på min blogg Nillas Skafferi DS

Anneli

Javisst är det så att man vet precis hur man ska äta för att vara sund.... MEN,, det gör man inte,, o särskilt inte när man har ett missbruk, det får vi inte glömma att vi har.

Jag har skött mig så himla bra, men sen jag kom hem från Spanien så har jag blivit så lat, både med mat o med träningen. Jag måste försöka komma igång igen, jag vill ju gå ner ännu mer.. Nu kan jag inte vara ute på mina långa promenader när det är så kallt för jag får sån värk, så jag ska ta mig i kragen o sätta upp lite tider till styrketräning samt så kan jag gå på gåbandet. Jag måste.......

Vi får stötta varandra. Ha en mysig kväll, kramar ♥

Svar: Jo ett missbruk är det... svårt är det med när man är tvungen att äta, man kan ju inte sluta att göra det.Önskar att jag kunde komma ut och gå, men har allt för ont i fötterna för att klara av det nu.
Kram
Pernilla Johansson