Upp och ner

Det är inte alltid maten blir den bästa :)
Men som sagt äter man ut frysen på det inte så bra maten så blir det dessa måtider ibland.
Minivårrullar jag kör i Airfryern. De blir väldigt krispiga och en hel del fett rinner av dem i Airfryern.

Nästa dag kan det bli en massa frukt... jag upp och ner eller ner och upp. Hehe...
När frysen är utäten så skall jag sköta mig bättre med nyttgheterna det kan jag lova.

Kramizz
Nyttigt

Ändra matvanor

Varför är det så att de flesta överviktiga vet så väl hur man skall äta för att vara smal och hälsosam, men gör inte det?
Att det skall vara så svårt att göra dessa ändringar som man så väl vet om att man gör fel.

Som jag skrivit innan har jag börjat skriva upp allt jag äter för att se vad det är jag stoppar i mig och sedan försöka hålla mig borta från snacks... dvs chips som är mitt no no snack.

Det är inte så att jag är stenhård att inte ta en kaka eller något annat. För mig håller det inte om jag skall förbjuda allt gott gott. Det gör att man bara vill ha det och tänker på det.
Chips är viktigt att jag slutar med för det är det som är mitt fett problem. Däremot kan jag tillåta mig att äta popcorn för att det är ett bättre val av de snacksen. I popcorn finns nyttigheter som man poppar det själv.
Jag har köpt en ny Crock Pot och i den kan man göra bra mat i om man väljer rätt recept hehe...
Den tillagar maten på låg värme och sakta som gör att maten behåller mycket av sina näringsämnen.

Airfryern kan ju hjälpa till också med att man nu kan tillaga egna strips eller annan potatis i den så de blir krispiga som friterat men ändå nyttigt. :)
Dessa apparater går hett här hemma nu. Märks att jag gillar apparater i köket. Gör de nytta så är de bra.
Slow cooking kan man inte göra ofta för att det blir så många matlådor hehe. Måste tömma frysen på mat nu men under tiden kan man leta efter lite recept att testa framöver.

Jag hoppas på att när jag försöker tänka nyttigt och skriver upp vad jag äter så jag har kollen kommer göra att det visar resultat på vågen.
Jag får helt enkelt inte gå upp mer, jag vill ner, men det har inte varit lätt när kroppen sa stopp till att gå ner mer. 55 kg på mindre än 1 år blev väl för snabbt kanske för min kropp.
Men jag hoppas få fart på det nu... håll tummarna.

Ha en bra kväll
Kramizz

PS. Mina Crock Pot recept och andra recept hittar ni på min blogg Nillas Skafferi DS

Äta bättre

Något jag måste göra ändring på är att sluta små äta, jag har kommit på mig själv att småäta, det gjorde jag inte innan jag gjorde min GBP.
Det är alltid mot kvällen jag blir småätare.

Jag är en av de som känner hunger, det har jag faktiskt gjort ända från första början, ja så klart räknar jag bort de första veckorna efter operationen. Lika så kan jag äta mycket mer än vad jag ser andra gör när jag ser matbilder på Facebook. Det är något som jag också har kunnat göra från början.
Det gör det inte alltid lätt och särskilt när man känner denna hunger. Sedan att inte ha det stoppet som säga att magen är full är inte heller en hjälp i viktminskningen.

Det jag äter till lunch och middag som jag själv har lagat är inga problem och inget jag behöver ändra på. Men det är att få till de bra mättande mellanmålen och sedan få bort småätandet.
Jag är brödoman och knäckebröd med ost på är mums mums och skulle kunna leva på det en hel dag, men det funkar inte nu efter operationen, tur och väl.
Så det behöver inte vara onyttiga saker jag äter när jag småäter, ja visst händer det att chips, godis slinker ner någongång. Jag har inga problem med det, får inga dumpningar.
Har skaffar mig denna för att skriva upp vad jag äter på dagen för att se hur mycket jag äter. Den är smidig att ha med om man skulle behöva det. Det är så lätt att man äter något på jobbet och sedan glömmer att notera det tills man kommer hem.

Jag har så svårt att komma på mellanmål för jag är kräsen och äter inte allt, vill att det skall vara mätande, En frukt är inte mättande för min del, blir snabbt hungrig igen när jag äter det.
Jo då jag stoppar i mig frukt... :)
Ett mellamnål idag...
Bra när ProPud finns i små förpackningar.

Idag blev det stekt kyckling med rödlök och tomater med ett litet pita bröd. Jag skulle stoppa i det i pitabrödet men tyvärr sprack det när jag körde det i Airfryern.
Till middag blev det en matlåda från frysen. Köttfärssås. Hade en påse färsk pasta i frysen. Det är så smidigt att frysa in färsk pasta och plocka fram det och koka det. Lyxigt känns det med färsk pasta.
Lite tomater och morötter också :)

Får se vad man skall hitta på att äta imorgon. Tyvärr har jag en del halvfärdig mat i frysen som jag inte bara att kan slänga, men kör jag en del i Airfryern så rinner en hel del fett av det och det är en fördel.

Så nu är det att kämpa för att få till bättre matvanor och bli lite nyttigare igen, med så klart en lite guldkant, annars blir det tråkigt.
Kramizz
Bra mat - Nyttigt