Pillertrillar som Gastric Bypass opererad

Jag var för några veckor sedan och tog lite blodprover, bara någon timme senare åkte jag på hög feber så jag var lite tveksam att de proverna skulle visa rätt, men det mesta såg bra ut. Det var en sak som inte såg bra ut och det är D-vitamin.

Jag hade vitaminbriser innan jag gjorde min Gastric Bypass, så därför blir det att jag får fortsätta med det efter, medan många kan sluta äte järn m.m. efter ett tag.

Jag åt innan operationen redan Järn, B12, zink och D-vitamin. Det som kom till efter operationen var en multivitamin och kalk.
Zink var en brus och den kunde jag inte ta efter operationen för smakade skit efter operationen och jag fick inte i med den, men frågade läkare sist om att jag kunde ta zinktablett istället som finns receptfritt och det gick bra.

D-vitamin är min stora problem, jag tar inte helt enkelt emot det... åt 400 IE från början men det räckte, och efter operationen blev det att öka till dubbel dos, 800 IE... men det visade att denna gång att jag fortfarande inte tar emot D-vitamin... så dubbel dos igen... 800 IU på morgonen sedan 800 IE på kvällen för den tabletten ingår med Kalktabletten. Hoppas att det blir bra denna gången.
Så ja en pillertrillare kan man säga att jag är.
Zink fattar jag inte varför jag har brist på, det jag äter i matväg innehåller zink. Detta gällde även innan operationen då man kan kunde äta mycket.

Läkaren sa att zink är bra för hud och naglar, så nu hoppas jag att mina naglar kan bli bättre, de skivar sig så mycket.
Jag tog zink med c-vitamin för att det var mer zink i dessa tabletter, 25 mg, är ju medveten att jag är dålig på pilla i mig C-vitamin.
Slår två flugor i en smäll.

Vilka piller får ni pilla i er efter opratopnen?
Har ni kunnat slutat med att äta dem? B12 säger de att man får äta hela livet.

Ha en bra kväll
Kramizz

- 55,1 kg

Får vara nöjd att man gått ner 0,3 kg denna veckan. Har kvar 4.9 kg till delmål 3.
Har varit sjuk så mycket motion har det inte kunnat bli. 

Tråkigt att vintern kommit tillbaka, visst var det kallt igår?
Gått i T-shirt och nu mellan jacka, synd att det inte höll i sig.

Ha en riktig go dag.
Kramizz
Vikten - Vägning - Vågen

Varit sjuk

Har varit sjuk i några dagar med feber och lite huvudvärk men inget mer, konstigt att det inte var något mer, men är glad att jag är feberfri.

Så några promenader har det inte blivit, men i tisdag gick jag från jobbet till a6. Så det händer när det är bra väder. Jag har valt att inte blogga om mina promenader för jag tycker att det blir så enformigt att skriva om det... därför ligger det inte uppe att jag motionerar. Promenader är det jag gillar och det är det jag har valt att göra som motion.

En dag så blev jag så sugen på stekt fläskkött, det var längesedan jag gjort det, nötkött har jag svårt med men fläsk funkar fint...
Lite klyftpotatis och beasås... kall beasås. Jag ahr aldrig gillat varm beasås men kall funkar fint att äta.

Jag gjorde också lite annan mat och det är ett plus att jag ställer mig vid spisen men ett måste men gott att få massa matlådor.
Himmelsk gryta med kyckling och bönpasta. lite extra protein...
Idag fick det blir lite enklare mat... räksallad... älskar att göra lätta sallader vid denna tiden när det är gott med kall mat.
Grönsallad, ananas, krutonger, räkor och lite ost. Ja så klart dressing.

Jag har så lätt att bli så enkelspårig när det gäller mat och det har med att jag är kräsen och att jag inte gillar att laga mat, men jag försöker leta upp lite annat att göra men inspirationen har inte funnit till det. Skulle behöva hitta den så man kan få lite annan mat på menyn hehe...

Hoppas att vågen ä snäll mot mig på måndag efter att legat sjuk, håll tummarna :)

Ha en bra kväll
Kramizz
Mat