Svar på Hannas frågor

Jag fick en önskan på ett inlägg med att svara på ett par frågor. Och här kommer de.

Dumping och vad jag dumpar på.
Jag har knappt inga dumpningar skulle jag vilja säga, jag reagerar inte på något speciellt utan det handlar mer om mängden mat. Om jag äter för mycket så får jag en enorm mättnadskänsla, inte direkt ont i magen men full i magen som ger ett obehag. Sedan blir jag väldigt trött, någon gång har man fått lite svettningar men det sker inte ofta.

Tyvärr är det så att jag inte har den mättnadskänslan som de flesta har att de känner att det är stopp, jag har inte känt den ofta, kanske 5 gånger på 1,5 år.
Så jag kan få i mig ganska mycket mat pga det så jag får kontrollera mängden mat, köpt små matlådor som max får vara 3-4 dl så vet jag att så blir det inte för mycket.

Med operationen så ändrar man lite smaker, jag ha perioder då jag inte kan äta vissa saker. tog ca ett år innan jag kunde äta köttfärs för smakade ve och fasa.
Märkt även att ägg och makrill i tomatsås inte smakar så bra ibland, men det kommer och går.
Kan bli riktigt sugen på knäcke med makrill men sedan när jag äter det så smakar det inte så gott som jag tycker det var innan.
Ägg går bra ibland och sedan smakar det inte alls.
Åhh köttfärs var riktigt tråkigt att vara utan i ca 1 år, men smaken kom tillbaka tur och väl.

Sedan finns det saker magen har svårt för men jag får inga dumpningar men man känner att det är inget magen vill ha.
Det är nötkött som är segt, man kan inte mala sönder det och det gör att man sväljer förstora bitar som magen inte gillar. 
Bröd som är "blött" som en räksmörgås som blivit lite fuktig av räkorna, eller en bulle som i mitten är lite degig, nä det gillar inte min mage heller, känns som degklump i magen då.
Så det försöker jag undvika. Men ett "torrt" bröd ljust eller mörkt funkar för mig.

Alkohol drickande före och efter operationen.
Nu är det så att jag inte drack någon alkohol innan operationen, jag har aldrig tyckt om smaken av det, det har gått bra med de Cider som finns i butiken och det var den enda alkohlen jag drack.
Jag har enbart tagit ett fåtal tillfällen cider med max 2,25% eller vad det är i cidern och det har inte blivit mycket, hehe eftersom jag inte dricker alkohol så tror jag att jag skulle kunna bli lite småonykter av det hehe. :)
Jag känner av det ganska snabbt... så därför ger jag mig inte in på att dricka något för jag skulle säkert bli full av en enda starkcider hehe. Billig fylla.

Hanna hoppas det var svar på dina frågor och lycka till med din nya "maga"
Ha själv en skön sommar och semester om du har det nu.
Kramizz
Mat
Hanna

Oj vilket långt och härligt inlägg :) Tusen tack för så mycket bra svar på mina frågor. Jag har redan nu märkt skillnad i vad jag vill äta. Jag är inte det minsta sugen på kött, salami som jag älskat som pålägg gör mig bara äcklad. Stekt bacon får det också att vända sig i magen för mig. Jag har nästan undvikit alla köttprodukter sen jag opererade mig. Äter bönor, ärtor (kikärtor är yummie, speciellt om man svänger ihop en hummus ) fisk, skaldjur osv och jag har en egen teori om att det är just fettet i tex. bacon och salamin som gör mig äcklad. Det och lukten. För just fettrik mat fungerar inte för mig just nu, blir dålig i magen direkt, får även ont i magen av bröd. Gjorde ett "dumt" val och provade scones och av detta fick jag magknip en hel natt.

Men jag hoppas att det går över, som det gjorde för dig och köttfärsen :)
Alkohol är något jag druckit före operationen, men har heller aldrig egentligen uppskattat smaken och nu är jag rädd för hur det blir efter operationen. Är möjligt att jag inte ens riskerar det och provar, är i nuläget inte alls sugen iaf.

Jag är väldigt imponerad av din resa, du har verkligen gjort ett imponerande jobb :) Väldigt kul att följa din resa måste jag säga.

Och igen, tusen tack för det fina och långa inlägget :) Blev väldigt glad att du lagt ner din tid på att svara på mina frågor.

Stor kram från ett soligt Boden /Hanna

Svar: Ja vi lär oss på vägen vad vår mage gillar, jag har inga problem med bacon osv som är fett men vet att många har det. Känner igen det med äcklad av viss mat, hade det mycket första året men det blev bättre sedan, men i ibland kan det dyka upp igen.
Det var kul att kunna svara och skriva om det du ville veta :)
Ha det gott Kramizz
Pernilla Johansson

Anneli

Jag har svårt att äta färs efter operationen, det smakar långsam död. Ibland går det bra men näää det är inte min favorit längre. Förr älskade jag köttfärssås men det var då =)
Ska iväg på en utflykt nu , hoppas att det är fint väder så jag kan fota lite. Ha en fin kväll, kram ♥

Svar: Jag håller med dig med färsen, jag kan inte heller äta det för ofta, fast man igentligen vet att det är gott hehe... ha det gott kramizz
Pernilla Johansson