Taco idag

Alltså när åt man Taco med köttfärs sist... närmare 1 år sedan och odag fick det bli Taco... med de små konerna jag köpte som passar bra till mig som opad.
Visst är den söt... liten och söt, gick bra att äta med denna :) mot vad andra skall kan vara.

Jag gillar verkligen de hårda, de mjuka har jag svårt att äta, tycker de inte är lika goda.
Är så glad att kunna äta köttfärs igen, gissa om jag saknat det :)
Nu kan man göra enchilada, lasagne, chili con carne, indiangryta och annat gott gott igen.

Det får bli taco i matlådan imorgon till jobbet :)
Kramizz
Köttfärs - Taco

Fixat mat

Idag blev det lite spistajm, fixade lite kyckling till middag och matlådor. Hehe lever på kyckling känns det som, men men jag gillar det och det är det som jag gillar också.
Har märkt att nötkött är svårt att mala sönder... kottfärs verkar vara tillbaka i mina smaker... jag tar det lite lugnt så jag inte äter det för ofta nu i början.

Idag gjorde jag en Stark kycklinggryta som jag fick recept på från Linda S... såsen blev lite rinnig så det skvätte en del när man åt när pastan blev hal och åkte av från gaffeln...

Jag ändrade lite i receptet (som vanligt) hehe... jag gillar curry men när det har varit fryst så har jag svårt för det, så jag köpte en krydda som heter Curry Thai red... hoppas att denna blir bättre än vanliga curryn. Min soja är ljus så däav blev inte såsen mörk och mer röd. Jag råkade få en bra stråle på Sambal flaskan så det blev mycket sambal så jag vågade inte ha i för mycket Curry Thal för jag vet inte om den är stark... styrka fick på maten i alla fall.
Nu blev det 8 matlådor... in i frysen, perfekt.

Stark Kycklinggryta

3 kycklingfilé strimlade
3 charlottenlök
5 dl m-grädde
2 msk kycklingfond
En skvätt soja
3-4 msk curry
1 burk majs
1 burk skivad annans
Sambal oelek ta så mkt så det blir lagom starkt efter egen smak

Börja med att bryna kyckling, lök och häll på curry. Sedan häll på m-grädde, soja, kycklingfond, majs, ananas, sambal oelek.

Värt att testa... ta efter egen tycke och smak

Imorgon får jag inte glömma vägning
Kramizz
Kyckling - Mat - Recept