Ändra vanor

Vad svårt det är...
Nu skall jag ändra lite vanor gällande mina mediciner, för solvezinken smakar "äckligt" nu efter operationen, visst det gjorde den innan också men inte lika äckligt som nu. Jag tog den alltid på morgonen, men det funkar inte mer, jag kan inte sitta och må illa varenda morgon och till jobbet...

Jag får nu dela in medicinen under fyra tillfällen per dag som det ser ut nu, har inte kommit in i den vanan... uj vad svårt det är...

Tänkte mig...
  1. Morgonen... då blir det kortisonet med magtabletten (ja jag kan inte namnen hehe)
  2. Förmiddag... järnet och B12
  3. Eftermiddag... kalk inkl D vitamin
  4. Kvällen... Solvezinken... 
Sist jag var hos läkare frågade jag om det inte fanns Solvezink på tablettform, men tyvärr gör det inte det. Typiskt. Man önske ibland att man kunde programmera om hjärnen lite men så funkar det inte.
Om det hade gått hade ingen varit överviktig. För allt handlar om vanor. Visst genetik faller in där också gällande övervikt, men det är vanan som är den stora boven.

Lever man på bra mat och bort med dåliga vanor och motionerar så kan man leva med överviktsgenen utan att vara överviktig... Där hoppas jag att jag hamnar någongång i framtiden.

Man kan aldrig säga att övervikten är ärftligt... det är bara du själv som har skapat den... (undantag om man har en sjukdom så klart)

Jag inser att jag är en mästare på dåliga vanor hehe... bara att fortsätta att arbeta bort dem, har inte hittat rätt ännu, tyvärr.
Ha en bra dag
Kramizz
 
Mat - Vanor