Skaldjursafton

I lördags var jag hos min kusin som bor i närheten av Stenungsund och vad passar bara när man är nära kusten? Färska skaldjur så klart.

Det är ju tur att man kan äta det i alla fall som Gastric Bypass opererad.
Härligt dukat bord...
Jag mumsade på räkor...
Fick i mig en havskräfta... de är lite mer kött på än de vanliga kräforna man brukar köpa i affären.
Sen smakade jag på en liten bit Västerbottenpaj. Den var god... jag har svårt för pajer... de kan smaka gott men jag kan aldrig äta mycket... det växer i munnen på mig, precis som potatismos kan göra. Hur gott det än kan vara...
Sen åt jag inte en del... som krabbklor, de var så stora så jag hade inte orkat äta så mycket då av räkor och havskräfta som jag vet är mums mums...
Sen musslor... gratinerade som doftade mycket vitlök...men vad gott de luktade, men mussla är jag inte så förtjust i.
Mums mums med allt gott gott, men oj mätt blev jag och det var inte för mycket mätt så jag fick lätt ont i magen men lite över gränsen lagom mätt skulle jag kunna säga...

Tänk vad ögonen vill mer... om man inte hade varit opererad så hade man ätit så mycket mer för det är så gott men nu går det inte.

Så jag har fått njuta av godheter i går... jag är så dålig på att köpa detta själv att mysa med på kvällen på helgen, men då behöver man bege sig till något ställe som säljer detta som färska räskor och havskräftor... torget kan jag tänka mig har det på lördag, något mer ställe som har det här i Jönköping?

Ha en skön kväll
Kramizz
Matprat | Havskräftor, Räkor, Skaldjur | |
Upp