Onyttigt = bra?

Ja rimmar detta bra?
Jag såg en artikel från Expressen om just detta med Onyttiga livsmedel som gör gott.

Vad kan det vara för livsmedel?
De listar 8 st livsmedel och här kommer listan.
  1. Salt - visst vi använder mycket salt men om vi lagar maten själv så får vi i oss måttlig mängd med salt. Natriumet behöver vi för flera funktioner i kroppen och jod som är viktig för ämnesomsättningen.
  2. Popcorn - Nu skall man inte räkna med processade varianter som man ex köper på biograferna, eller de som är dränkta i smör och socker. Utan det är de som du poppar själv i en kastrull hemma. Popcorn består av 100% fullkorn som innehåller  hälsosamma antioxidanter.
  3. Potatis - Ja ni... GI och LCHF gillare kommer inte gilla denna knöl för den höjer blodsockret. Men potatisen innhåller mycket näringsämnen, den innehåller mycket C-vitamin, Vitamin B6 och kalium samt kalcium, magnesium,  fosfor och zink.
  4. Jordnötssmör - innehåller mycket fett men det är bra fett. Jordnötter innehåller mycket protein, magnesium, vitamin E, anioxidanter och fibrer som gör kroppen gott. Men man skall kolla burkens innehåll för den skall bara innehålla jordnötter och lite salt... så det inte innheåller socker m.m.
  5. Kaffe - Tänk på att det är lagom mängd som gäller för annars kan det leda till hjärtklappning och matsmältningsproblem. Det kan påskynda viktminskning, hålla hjärnan i trim och i vissa fall skydda mot demenssjukdomar. Ett par koppar om dagen är inga problem.
  6. Kokosolja - Det är ett mättat fett, men ändå är den okej. Kallpressad kokosolja har visat ha flera hälsofördelar som har mycket vitaminer och mineraler. Stärker immunförsvaret och och underlättar viktminskningen. Kan användas när man steker, bakning, i kaffet - det finns med utan smak om man är känslig.
  7. Fullfet mjölk - ja det skall vara den "röda" mjölken. den innehåller bra näringsämnen som mättar bra.
  8. Yoghurt - Man skall undvika lättvarianterna och satsa på fullfet natiurell yoghurt, grekisk eller turkisk. Den är rik med nyttiga bakterier.
Läs hela artikeln här.

Ja vad säger ni... är det något som ni tänker Gott det kan jag äta med gott samvete nu.
Mums mums säger jag om popcorn... jag har inte ätit det sedan min operation men har varit sugen på det. När jag var på ett Tupperware party hade de en kanna man kan använda i micron där man kan poppa popcorn i m.m.
Man använder bara en liten mängd och sedan en man bestämmer själv gällande smör och socker, perfekt ju.
Det kommer bli spännande att använda den sedan.

Ha en underbar kväll
Kramizz
Bra mat - Mat - Tankar