- 54,4 kg, kvar 5,6 kg till delmål 3

Ja idag gick det ner. 1,6 kg denna veckan, inte illa.

Det känns skönt att det gick ner idag, efter att ätit gott gott men nyttigt i helgen.
Har kanske inte gått så mycket men nog blev det en "motionsrunda" när man skulle pynta och upp och ner på pallen hehe. Skämtar lite det är ingen motion det är lite extra vardagsmotion.

Denna veckan tror jag det kommer bli min först julbord, skall se hur man klarar av det utan att det blir förmycket på tallriken.

Ha en go ny vecka.
Kramizz
Vikten - Vägning - Vågen

Skaldjursafton

I lördags var jag hos min kusin som bor i närheten av Stenungsund och vad passar bara när man är nära kusten? Färska skaldjur så klart.

Det är ju tur att man kan äta det i alla fall som Gastric Bypass opererad.
Härligt dukat bord...
Jag mumsade på räkor...
Fick i mig en havskräfta... de är lite mer kött på än de vanliga kräforna man brukar köpa i affären.
Sen smakade jag på en liten bit Västerbottenpaj. Den var god... jag har svårt för pajer... de kan smaka gott men jag kan aldrig äta mycket... det växer i munnen på mig, precis som potatismos kan göra. Hur gott det än kan vara...
Sen åt jag inte en del... som krabbklor, de var så stora så jag hade inte orkat äta så mycket då av räkor och havskräfta som jag vet är mums mums...
Sen musslor... gratinerade som doftade mycket vitlök...men vad gott de luktade, men mussla är jag inte så förtjust i.
Mums mums med allt gott gott, men oj mätt blev jag och det var inte för mycket mätt så jag fick lätt ont i magen men lite över gränsen lagom mätt skulle jag kunna säga...

Tänk vad ögonen vill mer... om man inte hade varit opererad så hade man ätit så mycket mer för det är så gott men nu går det inte.

Så jag har fått njuta av godheter i går... jag är så dålig på att köpa detta själv att mysa med på kvällen på helgen, men då behöver man bege sig till något ställe som säljer detta som färska räskor och havskräftor... torget kan jag tänka mig har det på lördag, något mer ställe som har det här i Jönköping?

Ha en skön kväll
Kramizz
Havskräftor - Räkor - Skaldjur

Onyttigt = bra?

Ja rimmar detta bra?
Jag såg en artikel från Expressen om just detta med Onyttiga livsmedel som gör gott.

Vad kan det vara för livsmedel?
De listar 8 st livsmedel och här kommer listan.
  1. Salt - visst vi använder mycket salt men om vi lagar maten själv så får vi i oss måttlig mängd med salt. Natriumet behöver vi för flera funktioner i kroppen och jod som är viktig för ämnesomsättningen.
  2. Popcorn - Nu skall man inte räkna med processade varianter som man ex köper på biograferna, eller de som är dränkta i smör och socker. Utan det är de som du poppar själv i en kastrull hemma. Popcorn består av 100% fullkorn som innehåller  hälsosamma antioxidanter.
  3. Potatis - Ja ni... GI och LCHF gillare kommer inte gilla denna knöl för den höjer blodsockret. Men potatisen innhåller mycket näringsämnen, den innehåller mycket C-vitamin, Vitamin B6 och kalium samt kalcium, magnesium,  fosfor och zink.
  4. Jordnötssmör - innehåller mycket fett men det är bra fett. Jordnötter innehåller mycket protein, magnesium, vitamin E, anioxidanter och fibrer som gör kroppen gott. Men man skall kolla burkens innehåll för den skall bara innehålla jordnötter och lite salt... så det inte innheåller socker m.m.
  5. Kaffe - Tänk på att det är lagom mängd som gäller för annars kan det leda till hjärtklappning och matsmältningsproblem. Det kan påskynda viktminskning, hålla hjärnan i trim och i vissa fall skydda mot demenssjukdomar. Ett par koppar om dagen är inga problem.
  6. Kokosolja - Det är ett mättat fett, men ändå är den okej. Kallpressad kokosolja har visat ha flera hälsofördelar som har mycket vitaminer och mineraler. Stärker immunförsvaret och och underlättar viktminskningen. Kan användas när man steker, bakning, i kaffet - det finns med utan smak om man är känslig.
  7. Fullfet mjölk - ja det skall vara den "röda" mjölken. den innehåller bra näringsämnen som mättar bra.
  8. Yoghurt - Man skall undvika lättvarianterna och satsa på fullfet natiurell yoghurt, grekisk eller turkisk. Den är rik med nyttiga bakterier.
Läs hela artikeln här.

Ja vad säger ni... är det något som ni tänker Gott det kan jag äta med gott samvete nu.
Mums mums säger jag om popcorn... jag har inte ätit det sedan min operation men har varit sugen på det. När jag var på ett Tupperware party hade de en kanna man kan använda i micron där man kan poppa popcorn i m.m.
Man använder bara en liten mängd och sedan en man bestämmer själv gällande smör och socker, perfekt ju.
Det kommer bli spännande att använda den sedan.

Ha en underbar kväll
Kramizz
Bra mat - Mat - Tankar