Planering är A och O

Eller vad är det man säger?
Nu gäller det att man har planerat vad man skall ha med att äta under dagen på jobbet.

Kom på att jag har en knäckebrödslåda jag köpte från Tupperware.
Jättebra att ha bröd i.
Har nu fixat med lunchen och mellanmålen så jag skall klara mig imorgon.

Kramizz
Matlådan

Vågar något nytt

Ja nytt för mig, vet inte varför jag inte har testat det innan.
Jag har bara testet det till frukostknäckebröd, kex och rostat bröd.
Vadå?
Jo räkost.

Nu testade jag det Falu rågrut. Funkar fint.
Jag längtar nu tills jordgubbarna kommer igång ordentligt, nyttigt och gott.
Är så gott med vaniljkvarg. Vitaminer och protein. Det är bra det.
Hade köpt en passionfrukt till detta men den fick jag slänga, den såg äcklig ut och luktade inte gott. De är inte precis billiga de små frukterna.

Jag har problem med maten ännu. Jag får tvinga i mig mat, då menar jag lunch och middag. Jag har mycket gott i frysen och jag vet att det är god mat jag har där. Men jag blir äcklad av det ändå, fast jag vet att köttfärssåsen är god och jag sa att det var fantastiskt god fösta gången jag åt den.
Är det så här det kommer vara som GBP op?
Jag kan inte laga mat varje dag skulle ju vara en annan sak om man var en familj, men nu så är jag ensam och helt ok för mig. Men nu är frysen bästa vännen men mat.

Bara detta äckel för mat kunde försvinna. Mellanmål har jag inga problem med konstiga.
Det kan man inte leva på.

Bara att kämpa vidare.
Kramizz
GBP - Gastric Bypass - Mat

Protein

Nu till mat så försöker jag tänka att det är protein jag skall ha i mig, så lite tillbehör till, i början efter en operation så är proteinet väldigt viktigt, ja senare också...
Mattallriken kan verkligen se fattig ut. Just nu får jag inte i mig mer, utan att känna äcklig mättnad. När man ser andra tallrikar i de FB grupper man är med i så äter de kanke dubbelt så mycket än jag.
Jag vet inte om det kommer bli så att man komma kunna öka maten med tiden, men nu funkar det inte, men det konstiga är att jag kan få i mig mycket vatten på en gång.
Har haft turen med vattnet att jag inte har problem med det... men vad jag saknar att dricka till mat. Det är en av de svåraste sakerna att lära sig.
Sen är det att äta jämnt, men men det kommer.

Något som jag blir sugen på är dricka... man ser dessa reklamfilmer när de dricker iskalla klosyra drycker... åh jag hoppas att jag skall kunna dricka kolsyrat... så dt blir att införskaffa cola zero i de mini burkar som finns, de innheåller 1,5 dl och det är lagom. Hoppas bara att magen tål det nu, för jag var innan känlig för sötningsmedel.

Jag känner det att man kan inte undvika socker, det är svårt, det finns så mycket mat och dryck som innehåller socker.
Jag var sugen på lingondryck förra veckan, men det finns ju ingen lingondricka utan socker... alltså det behöver ju inte vara jätteonyttiga saker... och så skall de innhehålla socker.
Ja det är kanske så att man inte dumpar på lite socker...

Ha en skön dag
Kramizz
GBP - Socker