Blev godkänd

Ja idag var det enskilt möte med kirurgen...
Mamma kärde mig till Värnamo och sen fick jag komma in i tid, mötte en sköterska först som tog lite mått, fick mäta mig igen... är 166 nu... va fan jag måste ha krympt... har alltid varit 168 cm eller så är deras mått helt fel. hehe...

Sen in i nästa rum och möta kirurgen, han frågade en del och oj oj... var inte bra att jag äter kortison. Måste sluta med det... en månad innan operation och sen en tid efter... frågan är hur kommer det då bli... kommer jag kunna gå?
Ja jag får sluta med det helt enkelt... det blir att genomlida värken och hoppas att jag kan jobba...
Han sa att jag var ett stort JA för operationen...
Precis som min läkare var han bekymrad att jag är ensam... så det blir väl att ordna med att jag får bo hos mamma när jag kommer hem eller någon annan lösning. Allt beror på hur man känner sig.

Efter det fick man gå in i en skrubb där en annan sköterska satt och man fick fylla i ett papper... sen var det att boka en tid. De hade en tid i februari... men den var lite väl tidigt, sen blev det 2 mars men det funkar inte för jag har en stor fakturering då.
Till sist blev det den 9 mars... prel.
Jag måste gå ner mina 10% och skall till vårdcentralen den 2 mars på fm för att väga mig sen kommer de ringa på em och fråga vilken vikt jag har och om säga om jag får opereras den 9 mars. Då kommer information skickas ut igen.

Där efter blev det ner till narkos, för att de skulle kolla mig., Se hur stort jag gapar m.m. och sa till att jag mår illa efter att varit sövd så de vet det.
Sen var jag klar för att åka hem... detta tog en timme...

Vad jag sedan tänkte efter var att inget sa något om flytet innan dvs det man skall dricka som Modifast eller Nutrilett. Missade jag att träffa någon? hehe...
Tur man vet att det är fyra veckor man skall göra detta, nu är det allt för tidigt att göra det.

I bilen hann jag med att lägga upp en plan.
Denna vecka får jag väl äta upp den köttfärssås jag gjorde igår...
Tvärr är den lite fet för min plan.

Alltså resten av veckan är en fri vecka... och tid att planera lite gällande mat.

måndag 19 januari kommer jag börja äta som jag gjorde när jag var med i Viktväktarna och med detta borde jag gå ner i vikt och sedan vänja sig bort från all skit mat som chips m.m. som man stoppat i sig. Detta får jag hålla på med i tre veckor...

Sen måndag 9 februari så blir det att ta till Nutreilett eller Modifast vad jag nu väljer att dricka. Jag borde då ha klarat av mina 10%.

Denna veckan blir det...
  • Få bort den mat hemma som inte är bra att äta, alltså rensa ut skåpen.
  • Planera vad man skall äta för mat under dessa tre veckor, VV veckorna.
  • Ta före kort så man har det att kunna visa sin viktnedgång med.
  • Ta kontakt med läkaren för att kunna sluta med kortisonet, han ändå lovat honom att jag skall höra av mig när jag vet mer efter det mötet jag var på.
Jag skall försöka med att blogga så mycket jag hinner med om detta så ni kan följa min resa... detta är en gammal blogg sen 2011, då jag började på Viktväktarna... det ända jag har gjort är att bytt bloggportal till samma som jag har min "vanliga" blogg.
Några få inlägg är sparade... men jag har kvar namnet... har dålig fantasi så det blev namnet på bloggen, sen har jag inte kommit på något bättre, för på den tiden var denna bloggen helt anonym, men nu kommer den inte vara det.

Så välkommen och följ min resa för nu börjar den.
Kramizz
GBP - Gastric Bypass - Plan - Viktblogg - Värnamo Sjukhus
Anonym

åh så spännande att få följa din GBP blogg samt. Det är bra för de som ligger i startgroparna. Jag berättade för dig att jag hann inte med någon viktnedgång till min op. Men blev opad ändå. Stort lycka till

Svar: Tack, ja det vet man själv att det är gott att läsa andras bloggar.
Sen är det kul för mig att se min egna resa. Kram
Pernilla Johansson

Eva

Jag kommer att följa din resa. Det kommer säkert inte vara lätt,men du är motiverad,du kommer att klara detta Nilla. Lycka till.

Svar: Tack vännen... :)
Pernilla Johansson