Kycklingpaj med Smördegstäcke

Jag ramlade på detta recept på en paj... jag gillar inte matpajer så mycket för jag tycker det blir så mäktigt med pajdegen... men detta är en upp och nervänd paj. Värt att testa...
Ja den passar mig bättre, får se nu hur den blir när man har fryst den. Nu så skriver jag ut recepten som det skall vara, jag hade inte i allt för att det skulle bara bli för mycket för mig och min mage...
Jag hade 550 g kyckling... och fick ut 11 portioner av denna paj, jag räcknar med att få i mig lite sallad till så jag tog inte så stora bitar.

Kycklingpaj med smördegstäcke

800 g kycklingfilé
1 paket bacon
150 g champinjoner
150 g haricots verts
1 röd paprika
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
2 dl creme fraich
2 dl matlagningsgrädde
1 msk maizenaredning
salt och peppar
1 rulle färsk smördeg
1 uppvispat ägg till pensling

Sätt ugnen på 225 grader
Förberedelser: Finhacka löken och vitlöken. Skölj och dela champinjonerna på fyra delar. Skölj och dela haricots vertsen på hälften. Skölj och tärna paprikan. Strimla kycklingfilén och bacon. Ta fram smördegen så att den blir rumsvarm.
Stek champinjonerna tills de har fått lite färg, tillsätt bacon, lök, vitlök och stek några minuter tills löken är mjuk och fått lite färg. Avsluta med att blanda i paprika och haricoverts och salta och peppra. Lägg hela blandningen i en skål.
Stek på kycklingfilén så att den blir genomstekt, salta och peppra efter smak.
Blanda ner grönsaksblandningen i stekpannan med kycklingfilé. Tillsätt creme fraichen och matlagningsgrädden och låt allt koka upp. Avsluta med lite maizenaredning och smaka av med salt och peppar.
Fyll en form med fyllningen, rulla ut smördegen över och skär bort kanterna. Pensla degen med det uppvispade ägget.
Baka pajen mitt i ugnen tills täcket fått en fin färg. Ca 20-25 minuter.
Servera med en sallad.

Smördegen gjorde att det blev väldigt frasigt.

Jag använder mellanfeta produkter som Lätt Creme Fraice 15%, Matlagningsgrädde 15%, kotlettbacon istället för vanlig bacon för det är mindre fett på det.

Gotteligott
Kramizz
Kyckling - Paj - Recept