Mums... Smoothie

Idag blev det en smoothie för min del, var tvungen och testa den om det gick bra, det var mums mums. Jag frågade dietisten om dessa smoothie från Naked juicebar. Det var bara att testa sig för.
Det räckte gott och väl med en liten.
Får se vad man testar nästa gång :)

Ha en go natt
Kramizz
GBP - Smoothie

Matvanor

Ja det måste jag säga att det är svårt att ändra på. då menar jag tider för det har jag inte fått in i min skalle ännu.
Sen vill det till att man äter bra mat med lite guldkant emellanåt för att inte tröttna på det och börja med enbart guldkant.

Innan operationen sköte jag mig delvis bra medans andra delen vart så dålig... på jobbet skötte man sig jättebra, men sen när det kom hem så banade utför.

Innan kunde en jobbdags mat ut så här.
Frukost: fil med flingor och knäckebröd
Frukostrasten: Fralla med skinka
Lunch: Kycklinggryta med pasta (lågt fett)
Rast: inget eller en frukt

Sen var det att sätta sig på bussen hem... då var man hungrig, då var det så lätt att handla med sig mat hem som en Wok eller friterad kyckling från Soya express eller Gamla wok. Ibland så blev det att man satte sig på McDonalds på a6 och åt en QP meny och några gånger så blev det en sallas från Alcamo.
Gick man och handlade så kom man hem med nybakade bullar eller annat bakverk... sen på kväller kunde det bli chips eller ostbågar.

Ja chips var/är min last... det är något som jag verkligen försöker hålla mig borta från... är himla tur att man efter operationen inte kan äta en massa för man kommer aldrig kuna vräka i sig detta gissel.
Oh nej jag har inte ätit chips eller ostbågar sen 18 januari 2015.

Helgerna innan var inte alls bra... där kunde det bli frukost vid 13 tiden... åt inget innan dess, sen glömde man bort att äta och kände enorm hunger vid 19 - 20 tiden, kände man då för att laga mat? När då blev det affären och köpa någon färdig rätt, hade man tur hittade man en ceasarsallad... ja om man inte kände för det fick pizzerian besök... det blev antingen kycklingtallrik med strips eller kycklingrulle, ibland bytte man ut det mot kebab istället... ytterst få tillfälle kunde det bli en pizza.

Sen på kvällen kunde det bli chips igen.
Ja ni ser vilka dåliga matvanor jag hade... både med tider och maten.

Nu skall man få till det med tider så det blir mat var annan till var tredje timme. Jobbdagarna funkar bra medans helgen är svårt att bryta det gamla mönstret.
Nu försöker jag tänka till maten.
Frukost: 1,5 knäckebröd med kaviar eller ost
Frukost 2: 1,5 dl yoghurt (utan socker)
ev. mellanmål: frukt/bär eller knäckebröd (beror på när jag intog frukost 2)
Lunch: Torsk med citron kryddat smör och morötter
Mellanmål: Banan
Sen blir det hem... ibland har jag köpt med sallad hemma, som då kan bli lunch och middag  dagen efter också.

Middag: kycklingsallad med dressing
Kvällsmål: knäckebröd med ost

Ja då kommer man til helgen. Här kanske det inte bli de fasta tiderna ännu, men jag kan säga att jag äter tättare än innan operationen och det är en bit på väg att bli bättre.

Igår blev det inte alls 6 måltider... medans idag är jag uppe i tre måltider.. och har tre kvar, men det skall jag väl ändå lyckas med... inser att det snart är dagsför mig att äta lite igen... var ca 3 timmar sen jag åt lunch.
Skall handla lite också eftersom det bli jobbdag imorgon och behöver lite frukt och yoghurt.

Ja någon guldkant som opad måste man ha, annars blir man lite trött på all den nyttiga maten.

Ha en underbar söndag
Kramizz
Mat - Matvanor - Nyttigt - Onyttigt

Favorit dressingen

Att det skall vara så svårt att få tag på en dressing. Willys på området jag bor på hade den innan men sen försvann den. ICA Maxi har den inte...
Hemköp vet jag har den men hur ofta har man vägarna förbi där? Inte särskilt ofta. På Coop har jag inte hittat den. Sen hörde jag att City Gross skall ha den. Åkte upp dit, letade och letade, men inte hittade jag den, frågaden en person som ringde en annan person, då hade de den men på lagret, Men hallå där skall den väl inte vara.
Kom fram i kassan där de sa att det var rabatt på den om man hade deras kort, men varför finns den då inte framme?
Den kanske var gömd någonstans i butiken som jag inte hittade...
Så klart fick det bli denna dressingen till lunchen idag... mums mums.
Till middag fick det bli tonfisk, det är gott det med.

Måste tänka ut någon rätt att fixa till, måste ha lite matlådor till jobbet. Eftersom all köttfärs tillagad mat har mamma fått. Jag är ju inte så glad i köttfärs som man var innan... köttfärssås, Indiangryta, lasagen... jag det kommer man sakna, men jag hoppas verkligen att smaken kommer tillbaka.

Ha en go natt
Kramizz
Dressing - Sallad